För att fira min födelsedag (40-årsdagen, som inföll för snart ett år sedan…) hade Lisa ordnat bord på Noma åt oss i veckan. Så för den som vill skaffa motiv att döda oss av avund, här kommer klabbet men i fel ordning, orkar inte flytta om dem…
Sist men inte minst måste jag nämna servicen. Den var absolut perfekt. Och med det menar jag inte i bemärkelsen välrepeterad balett, utan snarare varm, personlig, närvarande, vänlig men inte fjäskig. Milsvid skillnad från trestjärniga Geranium, vars unga personal präglades mer av rädslan att göra fel än glädjen i att göra rätt.
Noma-folket uppfattade nog att vi var över genomsnittet intresserade, för vi fick en egen personlig guidning av de fyra köken efteråt. Inklusive fågelplockningsstationen i ett tält på baksidan. Och grillen förstås, och örtagården, och de avancerade torkningsstationerna. Noma hyser dessutom en livs levande doktorand från Köpenhamns universitet, som forskar om fermentering.