Så jag har varit i Australien och ätit saker. Intensiva jobbmöten förvisso, men… gud vad mycket mat. Vad mycket god mat. Det är bra att ha en värd som är matgalen och sakkunnig och kan äta samma mängder. Det här är de typ tjugofem viktigaste tallrikarna. Ett litet urval.
Singapore Airlines är det bästa flygbolag jag nånsin har rest med. Den här ångade fisken måste ha tillagats ombord.
Och några kalla pilgrimsmusslor därtill gjorde ju inte heller ont.
Väl framme: en australiensisk frukosttallrik, där de perfekta förlorade äggen stod ut, liksom guacamolen.
Jag hade längtat länge efter en Reuben, konstens alla regler. Et volià.
Ankrillette med rädisor med mera.
Kanske bästa på hela resan: detta är ramen, en japansk nudelsoppa extra allt, med makalösa tillbehör och en buljong djupare än Helvetesgapet.
Ångkokta degknyten med en gris som ville detta med sitt liv.
Sushi serverad som minitacos. Jag gillar normalt sett inte så gimmick-aktig mat, men… om smaken är perfekt är det svårt att invända.
Sushi ska akta sig för att bli kletig, men med den här brända sojan och så de gröna äpplet i rullarna, tillsammans med tempurakrabban…
Här har vi dem, de osannolika soppdumplingarna från Din Tai Fung. Buljong kokas och gelatiniseras, varpå man kan göra en dumpling runt en kub buljong. Vid ångkokning blir buljongen flytande igen och änglarna kan nedhälla himlens nektar i ens gom.
En större dim sum-övning hann vi med också. De här var vackra, och gömmer pilgrimsmusslor bland mycket annat.
Tyvärr blev den här bilden lite mörk. Tonfisksashimi med en wasabikräm, som var gjord på majonnäsgrund med lite honung. Det var nog rent smakharmoniskt det mest fantastiska jag åt på hela resan. Det är den här eller ramen-soppan.
Bättre thai: knyten med fermenterade räkor och nötter och annat smått och gott.
Gratinerade pilgrimsmusslor, lite raclette-känsla, möjligen lite överlastat, men igen: om det smakar underbart kan man inte invända.
Granne med fiskmarknaden finns Sydneys bästa barbecueställe. De här revbenen var precis lagom rökta, den inlagda gurkan bröt av fint, liksom en okladdig cole slaw.
Sashimi. Man väljer bitar, får dem uppskurna på plats.
Malaysisk lammgryta, Indien möter Thailand kan man kanske säga.
Roti – malaysiska pannkakor med en vansinnig linsgryta att doppa i. Vansinnig, I tell you.
Satay. Enkelt, men så töntigt gott när det är bra gjort.
Banh mi thit kallas den här vietnamesiska mackan med marinerat fläskkött, chili, koriander och ett tunt lager paté i botten. Ljuvlig. Och väldigt stark.
Åter på Din Tai Fung för en portion tofu med rivet torkat fläsk och tusenåriga ägg.
Dumplingar med fläsk och räkor och så spenat vid sidan.
Fläskkotlett och stekt ris. Det låter inte mycket för världen, det ser inte mycket ut för världen, men…
Potatischips taget till en ny nivå.
Baconfrukost med en variant på hashbrowns, och förlorade ägg igen.
Porr. Vad kostade flygbiljetten? Jag vill åka NU!
Det går nog att ta sig tur och retur för kanske 12 000 kronor om man spanar runt lite och är flexibel på sin restid!
Du reser inte i economy va?
Vit duk och porslin, ser fint ut.
Rolig rapport såklart!
/LarsD
Du är observant, du! 🙂 Korrekt, detta var business class. Men Singapore Airlines är fruktansvärt bra i economy också.